HYC Herentals wint de Beker van België HYC Herentals wint de Beker van België

HERENTALS - De ijspiste van Sport Vlaanderen in Herentals was dit jaar het epicentrum van de Belgische bekerfinale. Voor een overvol stadion streden zowel HYC Herentals als BULLDOGS Luik om de Belgische titel.

HYC, spelend op thuisijs, trok de wedstrijd al vroeg in de eerste periode naar zich toe. Niskanen Roope Juhani #14 schoot de puck na 8 minuten in de wedstrijd langs een hardwerkende Luikse goalie, geassisteerd door Mitch Morgan en Vasilyev Alexander. Minder dan 3 minuten later voegde Mitch Morgan #67 nog een doelpunt toe aan het scorebord, geassisteerd door Vasilyev Alexander en Moons Wannes, waardoor BULLDOGS een tandje bij moesten zetten om de wedstrijd te counteren.

In de tweede periode, na een penalty van BULLDOGS, slaagde HYC er opnieuw in om de keeper te omzeilen en veranderde het scorebord in 3-0 in hun voordeel. Het doelpunt werd gescoord door Piccart Chat #2, geassisteerd door Mitch Morgan en Vasilyev Alexander. De toeschouwers van BULLDOGS moesten wachten tot 14 minuten in de 2e periode om BULLDOGS het broodnodige doelpunt te zien scoren in een poging om de wedstrijd te counteren door Frank Neven #21 geassisteerd door Meets Levi en Bryan Kolodziejcyk.

Beide teams begonnen de 3e en laatste periode met 3-1 op het scorebord. Geen onmogelijke opgave voor Luik, maar onmiddellijke actie was nodig. Ondanks alle inspanningen raakte HYC nog 2 keer het net 7 minuten in de 3de periode (De Ceuster Jack #52 geassisteerd door Rik Cuylen) en 2 minuten voor het einde door kapitein Mitch Morgan.

HYC mag zich de nieuwe Belgische bekerhouder 2023-2024 noemen.

Posted on February 11, 2024 at 14:07 by AL